Boschendal Sauvignon Blanc

Boschendal Sauvignon Blanc
De Grote Hamersma: 8,5
Boschendal is wereldberoemd vanwege zijn Sauvignon Blancs. Dit is een blend van druiven uit het koelere Elgin en het rijpe fruit van Franschhoek.Samen maakt dit een heerlijke frisse, zuivere en fruitvolle Sauvignon met een lange beklijvende afdronk.

Boschendal Sauvignon Blanc

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 10,95 Incl. BTW: 13,25

Bijkomende informatie

Proefnotitie

Flink doorklinkende groene appels, kruisbessen, kiwi, tuinboontjes, grapefruit en limoen.

Wine & Dine

Heerlijk als aperitief en een ideale partner bij gerookte zalm, calamari, schelp- en schaaldieren, gevogelte en kalfsvlees.

Artikelnummer

8916097

Wijnkaartnaam

Boschendal Sauvignon Blanc

Land

Zuid-Afrika

Regio

Franschhoek

Herkomst

Cape Coast

Jaargang

2020

Druif

Sauvignon Blanc

Druif omschrijving

100% Sauvignon Blanc

Bodemtype

Leem (kiezel en aarde)

Vinificatie

Na fermentatie worden de verschillende druiven gemengd, hierdoor wordt het karakter van elke druif benadrukt. De wijn word enkele dagen op de fijne droesem gelaten om complexiteit en diepgang te geven aan de blend.

Lagering

100% in een roestvrijstalen tank

Temperatuur

10 - 12°C

Bewaarpotentie

Op dronk

Sluiting

Schroefdop

Smaak

Licht, fris en fruitig wit

Alcohol

13,5%

Duurzaamheid

Duurzaam gecertificeerd

Veganist

Ja

Sommeliers Selection:
Eten en wijn maken al meer dan 350 jaar deel uit van het dagelijkse leven van Zuid-Afrikanen. De Afrikaanse keuken is een mengelmoes van verschillende culturen en wordt daarom ook wel de rainbow cuisine genoemd. Zij is een vermenging van smaken en culturen die al 350 samenwonen. De wijnmakers van Boschendal hebben deze Sommeliers Selection wijnen gemaakt om perfect te matchen met de Zuid-Afrikaanse Rainbow Cuisine.

Oordeel De Grote Hamersma: 8,5
Door Boschendal klinkt hoorngeschal. Flink doorklinkende groene appels, kruisbessen, kiwi, tuinboontjes, grapefruit en limoen. De verzamelde menigte stuift uiteen om ceviche te gaan klaarmaken.

Over Boschendal Estate

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Dit Boschendal estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties

Ontdek Boschendal

Root Catalog

Root Catalog