Boschendal: het allerbeste van Zuid-Afrika

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een iconisch estate in Zuid-Afrika. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier. 

Enkele wijnen uit het grote assortiment van Boschendal lichten wij hier voor u uit, deze zijn wat ons betreft het beste wat Boschendal en Zuid-Afrika te bieden heeft. En de (internationale) wijnschrijvers zijn dit met ons eens.


Boschendal Elgin Chardonnay 2018
Deze Chardonnay uit het koelere Elgin is al meerdere malen de absolute winnaar van het prestigieuze International Wine Challenge. Zo won deze wijn voor de 2015, 2016 en nu ook de nieuwe 2018 oogst de prijs voor de beste Chardonnay van Zuid-Afrika met maar liefst 96 punten! 
Wat een voortreffelijke Chardonnay!
Elegant, rijk, zuiver en met een lange nasmaak. Ideaal voor liefhebbers van de Bourgogne Chardonnay's van Leflaive en Bramito en Cervaro van Antinori.


Smaaknotitie
"Levendig lichtgoud met een glimp van groen. In de neus: expressieve grapefruit en gouden appelaroma's gedetailleerd met sierlijke limoenbloesem, frangipane (Franse appeltaart) en witte truffelaroma's, verder verfraaid door discreet vanille eikenkruid. Smaak: een royale smaak die krachtig is maar toch ingewikkeld. De uitgesproken zuiverheid van citrusvruchten is gelaagd met hints van eik en kenmerkende mineraliteit. Afdronk met opmerkelijke intensiteit en lengte. "


Elgin Valley
De druiven komen uit de koelere Elgin Valley in het Zuid-Oosten van de Kaap, een relatief nieuw wijnbouw gebied, waar Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir uitstekend rijpen. Een perfect gebied voor elegante topwijnen.


1685 Chardonnay 2019 scoort Platinum en 'Best of Show'
De nieuwe oogst van de bekende Boschendal 1685 Chardonnay 2019 scoort ook erg goed; Platinum en 'best of show' bij de Michelangelo International Wine Awards. Wij proefden deze vorig week direct na binnenkomst en waren onder de indruk van zijn klasse, zeker voor de prijs: nu slechts €12,45!

Boschendal Sommelier Selection: perfecte wijnen voor nog geen 10 euro

Onze nieuwe aanwinst: de Sommelier Selection. Met een voortreffelijke Sauvignon Blanc, rijke Chardonnay en volle Cabernet Sauvignong Merlot. Nu ter introductie voor nog geen € 10,- per fles!

Boschendal Sauvignon Blanc 2020
Cape Coast, Zuid-Afrika
100% Sauvignon Blanc, 2020


Boschendal is wereldberoemd vanwege zijn Sauvignon Blancs. Dit is een blend van druiven uit het koelere Elgin en het rijpe fruit van Franschhoek. Samen maakt dit een heerlijke frisse, zuivere en fruitvolle Sauvignon met een lange beklijvende afdronk.De Grote Hamersma: 8,5
“Door Boschendal klinkt hoorngeschal. Flink doorklinkende groene appels, kruisbessen, kiwi, tuinboontjes, grapefruit en limoen. De verzamelde menigte stuift uiteen om ceviche te gaan klaarmaken.”
Van € 13,25 voor slechts € 9,95


Boschendal Chardonnay 2020
Cape Coast, Zuid-Afrika,
100% Chardonnay, 2019
Chardonnay is de andere specialiteit van Boschendal. De druiven komen uit koelere gebieden om de frisheid te bewaren. 10 maanden op Franse eikenhouten vaten zorgen voor ronding en volheid. Dit resulteert in een elegante, ronde en volfruitige Chardonnay met een heerlijke lange afdronkDe Grote Hamersma: 8,5
“Niet dat zuinige. Rondom gevuld maar niet te vet. Wel een zich enigszins breed maken chardonnay. Rijpe perzik, dikke
appel, een uitstapje exotique en een fijne notigheid. Wat limoen duwt ‘m de frisse kant op.”
Van € 13,25 voor slechts € 9,95


Boschendal Cabernet-Sauvignon Merlot 2017
Western Cape, Zuid-Afrika
Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 40%
Ook de rode wijnen van Boschendal maken indruk. Dit is een blend van merlot uit het koelere Elgin en het rijpe Cabernet fruit van Helderberg. Samen maakt dit een stevige, robuuste houtgelagerde wijn. Vol met zwarte fruit, laurier en een lange stevige afdronk.


De Grote Hamersma: 8
“Schaduwpartijen, zwarte bessen, bramen, donkere pruimen en laurier, tannines laten zich gelden. Bepaald geen door de Zuid
Afrikaanse zon sufgekookte rode. Had zomaar uit het zuidwesten van Frankrijk kunnen komen.”
Van € 13,25 voor slechts € 9,95


Mijn tips
V
an de Elgin Chardonnay komt helaas slechts een zeer beperkt aantal doosjes naar Nederland en de wijn zal naar verwachting dit voorjaar uitverkocht zijn. Ervaar hoe lekker de 1685 Chardonnay 2019 is en haal wat doosjes van de Sommelier Series in huis voor de komende maanden.


Bestellen is eenvoudig, via onderstaand formulier en geniet van deze voortreffelijke Boschendal wijnen.