The Heritage Collection – het toppunt van premium

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring in het maken van wijn was 2018 het jaar van de release van iconische wijnen van Boschendal: The Heritage Collection. Deze zeer gelimiteerde serie bestaat uit twee waanzinnig mooie rode wijnen in unieke historische Boschendal flessen en brengen het allerbeste wat Boschendal en Zuid-Afrika te bieden heeft.


Boschendal Heritage Black Angus 2014 Deze originele 'estate blend' bestond in de vroege jaren uit shiraz en cabernet sauvignon. Voor meer complexiteit heeft de shiraz gezelschap gekregen van de cabernet franc voor een wat bredere toegankelijkheid en de petit verdot voor een rijkere smaak. Met als resultaat een volle, rijke blend waar de historie uit het glas springt. De toonaangevende Decanter World Wine Awards gaf deze wijn 95(!) punten.


Boschendal Heritage Grande Syrah 2014
Alleen het allerbeste van het beste is goed genoeg voor deze meesterlijke syrah, afkomstig van een kleine wijngaard van uitzonderlijke kwaliteit. Kruidig en exotisch in de neus met een peperige en stevige smaak, mooie integratie van de houtlagering. Zijdezachte tannines maken deze Grande Syrah groots. James Suckling gaf deze wijn 91 punten!


We kunnen een boek vullen over deze uitzonderlijke wijnen maar je kan ze veel beter gewoon 1-3 jaar wegleggen om daarna ervan te gaan genieten met vrienden of familie.

Boschendal Heritage collectie