Ontdek Boschendal Elgin

Boschendal Elgin Chardonnay is al meerdere malen de absolute winnaar van het prestigieuze International Wine Challenge. Zo won deze wijn voor de 2015&2016 oogst de prijs voor de beste Chardonnay van Zuid-Afrika, maar nu krijgt ook de nieuwe 2018 oogst (voor de derde keer in vier jaar) de prijs voor de beste Chardonnay van Zuid-Afrika met maar liefst 96 punten!


Nieuwe oogst 2018
Volgens de experts en wijnmakers van Boschendal kan de 2018 zich meten met de 2015 en 2016 oogst. Onze verwachtingen waren dan ook hoog gespannen, maar gelukkig maakte de wijn deze helemaal waar.


Wat een voortreffelijke Chardonnay!
Elegant, rijk, zuiver en met een lange nasmaak. Ideaal voor liefhebbers van de Bourgogne Chardonnay's van Leflaive en Bramito en Cervaro van Antinori.


Boschendal Elgin Chardonnay
"Levendig lichtgoud met een glimp van groen. In de neus: expressieve grapefruit en gouden appelaroma's gedetailleerd met sierlijke limoenbloesem, frangipane (Franse appeltaart) en witte truffelaroma's, verder verfraaid door discreet vanille eikenkruid. Smaak: een royale smaak die krachtig is maar toch ingewikkeld. De uitgesproken zuiverheid van citrusvruchten is gelaagd met hints van eik en kenmerkende mineraliteit. Afdronk met opmerkelijke intensiteit en lengte. "


Elgin Valley
De druiven komen uit de koelere Elgin Valley in het Zuid-Oosten van de Kaap, een relatief nieuw wijnbouw gebied, waar Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir uitstekend rijpen. Een perfect gebied voor elegante topwijnen.


Zéér beperkt beschikbaar
Van deze Elgin wijnen komen slechts een zeer beperkt aantal doosjes naar Nederland en zal naar verwachting snel uitverkocht zijn. Onze tip: sla enkele doosjes van Chardonnay voor de komende 2-3 jaar en probeer ook zeker de Sauvignon Blanc en Pinot Noir.


1685 Chardonnay 2019 scoort Platinum en 'Best of Show'
De nieuwe oogst van de bekende Boschendal 1685 Chardonnay 2019 scoort ook erg goed; Platinum en 'best of show' bij de Michelangelo International Wine Awards. Wij proefden deze vorig week direct na binnenkomst en waren onder de indruk van zijn klasse, zeker voor de prijs: nu slechts €12,45!


Bestellen is eenvoudig; via dit formulier en dan nemen wij contact met u op.