Hitteplan

Ja mensen, het is heet. Maar in plaats van klagen omarmen wij dit mooie seizoen en genieten we van een lekker koel glas wijn op een mooi schaduwplekje. Die zonovergoten dagen zijn immers schaars. Benieuwd hoe wij onze wijn koel houden bij deze tropentemperaturen? 


Vacuvin Rapid Ice
Uitvinding uit de jaren 90, maar werkt (nog steeds) het allerbeste. Leg twee van deze rapid Ice coolers in de vriezer en je hebt binnen vijf minuten je wijn koud. En dat blijft hij ook 1-2 uur. Nog een voordeel: je kan hem meenemen in de (picknick)tas, hij koelt en beschermt de fles ook nog tegen stoten. Win-Win! 


Even in de vriezer
Een goede optie voor de geduldige types onder ons. Binnen een half uur zal je wijn al een stuk koeler zijn. Maarrrr, vergeet niet dat je een fles in de vriezer hebt gelegd. Je zult niet de eerste zijn die een geklapte exemplaar terugvindt in de vriezer ;)


Wijnkoeler met ijsblokjes
Deze kent iedereen natuurlijk. Kan weinig mis bij gaan toch? Toch gaat hier het een en ander verkeerd. Wanneer je alleen ijs in de koeler doet zal je merken dat de fles niet goed past of alleen de onderkant gekoeld wordt. Dan werkt het niet goed. De truc is simpel: aanvullen met koud water. 


Het ijsblokje in je glas
Je wilt natuurlijk niet die fijne Whispering Angel verdunnen met het smeltwater van je ijsblokje, dus snelheid is geboden! Pak aleen lepel, draai een groot ijsblokje even rond in je gevulde glas en haal het ijsblokje er snel weer uit. Geschikt om enkele graden te koelen, niet om het heel koud te maken.


Winechill
Deze design wijnkoeler ziet er stijlvol uit en is ook erg effectief! Schenk wel eerst een half glaasje uit de fles, anders wordt het een zooitje kunnen we je vertellen. 


Geen plastic ijsblokjes
Nee. Nope. Non. Misschien ligt het aan ons, maar wij hebben altijd het idee dat onze wijn er een plastic bijsmaakje van krijgt.