Boschendal sommelier selection


Boschendal (sinds 1685) is het beroemdste wijnhuis van de Kaap en maakt wijnen van wereldklasse. Zo ook deze Sommelier Selection Sauvignon Blanc, Chardonnay, Chardonay-Pinot Noir en Merlot-Cabernet. Nu beschikbaar voor nog geen €10,- per fles!


Parel van Franschhoek
Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek.


Sauvignon Blanc 2020
Cape Coast, Zuid-Afrika
100% Sauvignon BlancBoschendal is wereldberoemd vanwege zijn Sauvignon Blancs. Deze wijn is een blend van druiven uit het koelere Elgin en het rijpe fruit van Franschhoek.
Samen maakt dit een heerlijke frisse, zuivere en fruitvolle Sauvignon met een lange beklijvende afdronk.

De Grote Hamersma: 8,5
"Flink doorklinkende groene appels, kruisbessen, kiwi, tuinboontjes, grapefruit en limoen."


Chardonnay 2019
Cape Coast, Zuid-Afrika
100% Chardonnay
Chardonnay is de andere specialiteit van Boschendal. De druiven komen uit koelere gebieden om de frisheid te bewaren. 10 maanden rijping op Franse eikenhouten vaten zorgen voor ronding en volheid. Dit resulteert in een elegante, ronde en volfruitige Chardonnay met een heerlijke lange afdronk.

De Grote Hamersma: 8,5
"Niet dat zuinige. Rondom gevuld maar niet te vet. Wel een zich enigszins breed maken chardonnay."


Chardonnay Pinot-Noir 2020
Western Cape, Zuid-Afrika
Chardonnay 61% Pinot-Noir 39%
De wijnmakers van Boschendal zijn beroemd vanwege de bijzondere blend: Chardonnay en Pinot Noir. Zij maken hier een heerlijke rosé van, elegant, fris en vol rijp roodfruit. Perfect als aperitief en in combinatie met salades of visgerechten.

De grote Hamersma 8:
“Twee bourgognedruiven op rosé-avontuur in Zuid-Afrika. Gaan daar niet van de geëffende paden af en presenteren daar samen een milde rosé vol rijpe aardbeien, zachte frambozen en lichte kruiderij."


Merlot-Cabernet 2017
Western Cape, Zuid-Afrika, 2017
Cabernet Sauvignon 60% Merlot 40%

Ook de rode wijnen van Boschendal maken indruk. Dit is een blend van merlot uit het koelere Elgin en het rijpe Cabernet fruit van Helderberg. Samen maakt dit een stevige, robuuste houtgelagerde wijn. Vol met zwarte fruit, laurier en een lange stevige afdronk.

De grote Hamersma: 8
"Schaduwpartijen, zwarte bessen, bramen, donkere pruimen en laurier, tannines laten zich gelden."De Boschendal Sommelier Selection heeft een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Het is de ideale huiswijn en met 4 opties is er altijd de perfecte wijn bij het diner, lunch of de barbecue. De wijnen laten zich, net als de Zuid-Afrikanen doen, bij voorkeur genieten in goed gezelschap van familie of vrienden.


Nu tot 30-06-21 voor de speciale introductieprijs van slechts €9,95 per fles!


Bestel de Sommelier Series nu via deze link.